TUKIPALVELUT 2018-07-11T12:55:26+00:00

Tukipalvelut alkavalle yrittäjälle

Suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista? Uusyrityskeskus Ensimetri neuvoo ja ohjaa aloittavia yrittäjiä Hämeenkyrössä. Yrityksen perustamista suunnitteleva saa Ensimetristä apua mm. yritysidean kannattavuuden arvioimiseen, liiketoimintasuunnitelman laatimiseen sekä rahoituksen järjestämiseen. Neuvontakäynti on asiakkaalle maksuton. Tervetuloa juttusille!

Ensimetrin Hämeenkyrön toimipiste toimii kunnantalolla joka torstaina ajanvarauksella. Ensimetrin yritysneuvontapalvelut ovat täysin maksuttomia ja pääset testaamaan mahdollisuuksiasi selvitä yrittäjänä. Sinulla on mahdollisuus tavata Ensimetrin edustaja henkilökohtaisesti ja kaikki keskustelut käydään ehdottomalla luottamuksella. Ensimetrin palveluihin kuuluu:

  • Mahdollisuuden testauttaa liikeideasi luottamuksellisesti eri alojen ammattilaisilla.
  • Apua liikeidean ja liiketoimintasuunnitelman muotoiluun ja tarkentamiseen.
  • Maksutonta palvelua yrityksen perustamiseen ja viranomaisasiointiin liittyen.
  • Mahdollisuuden maksuttomaan tapaamiseen tarvitsemiesi asiantuntijoiden kanssa.
  • Suosituksia, ohjeita ja lausuntoja tukien ja rahoituksen järjestämiseksi.
  • Vertailutietoa ja osaamista jo menestyvien yritysten toiminnasta.

Hämeenkyrössä Ensimetrin palvelut ovat saatavana Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy:n kautta. Ajanvaraukset numerosta 050 565 8000. Hämeenkyrössä Ensimetriä hoitaa Naomi Rask 045 278 5373, naomi.rask@ensimetri.fi. Toimipiste sijaitsee kunnantalolla, Härkikuja 7.

Ensimetri.fi

Yritysten kehittämispalvelut ELY-keskuksilla

ELY-keskusten tarjoamat yritysten kehittämispalvelut tarjoavat Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä että kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua tai kansainvälistyä.

Voit tehdä ilmaisen kehittämiskartoituksen, jonka avulla pääset alkuun ja tunnistat ne kehityskohteet, joihin kannattaa ensisijaisesti panostaa. Meiltä saat apua tarvittaessa kartoituksen tekemiseen.

Lue lisää!

Yritys-Suomi on osa julkisten yrityspalvelujen kokonaisuutta. Palvelun omistaa työ- ja elinkeinoministeriö. Oma Yritys-Suomi palvelusta saat kattavan avun ja suunnittelutyökalut sekä aloittavan yrittäjän että jo toimivan yrittäjän tarpeisiin. Palvelu tarjoaa yritysneuvojan käyttöösi, jolta saat asiantuntevat kommentit suunnitelmiisi.

Yritys-Suomi ylläpitää yrittäjäksi aikoville sekä jo toimiville yrittäjille henkilökohtaisen puhelinpalvelun, jonka tarkoituksena on neuvoa eri tilanteissa olevia yrittäjiä tai yrittäjäksi aikovia. Puhelinpalvelusta saat yleisiä neuvoja yrityksen perustamiseen, tietoa julkisista yritys- ja työnantajapalveluista, mm. ELY-keskusten, TE-toimistojen, Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon, Business Finlandin ja Finnveran palveluista sekä niihin liittyvistä sähköisistä palveluista.

+ 358 295 020 500 (pvm/mpm), maanantai – perjantai 9.00 – 16.15
Lue lisää!

Pirkanmaan Kasvubuusti on osa hallituksen Työnvälityksen kärkihankkeen Kasvuyritysten työllisyysohjelmaa, jossa pilotoidaan uusia palveluja yhteistyössä palveluntuottajien kanssa. Pilotointi on osa maakunnan kasvupalvelujen valmistelua. Hanketta rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Kasvubuusti sisältää uudenlaisia yrityspalvelumuotoja: palvelujen kohdennusta ja uudelleenmuotoilua, asiakassetelikokeiluja, digitalisaation edistämistä, projektimaisia toimintatapoja ketterien kumppaneiden kanssa.

Kasvubuustin palvelut on tarkoitettu yksityisille henkilöille ja pk-yrityksille. Yrittäjyysbuustissa tuetaan yrittäjiksi aikovia, ja Kasvubuusti taas auttaa yrityksiä nimensä mukaisesti kasvamaan ja kehittymään. Kaikki ohjelmaan valitut saavat juuri heidän tarpeisiinsa sopivia palveluja ja räätälöityä tukea.

Yrittäjyysbuusti
Kasvubuusti

Yrittäjäksi ryhtyminen jatkamalla toimivaa yritystä

Etkö keksi toimivaa liikeideaa? Etkö halua aloittaa yrittämistä ihan alusta? Jo toimivan yrityksen ostaminen on varteenotettava vaihtoehto yrittäjäksi ryhtymisessä. Lähivuosien aikana on jäämässä eläkkeelle valtava määrä yrittäjiä, joten omistajanvaihdos on yhä yleisempää ja helpompaa kuin koskaan aikaisemmin.

Jos harkitset yrityksestä luopumista tai yrityksen ostoa, kannattaa olla yhteydessä Pirkanmaan Viestinvaihtoon, joka auttaa Sinua eteenpäin.

Lue lisää!

Omistajanvaihdosten neuvontapalvelu

Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan yrityskummit tarjoavat palvelun, joka antaa luottamuksellista apua omistajanvaihdokseen sekä yrityksen myyntiin ja ostoon.

Omistajanvaihdoksia ovat yrityskaupat, sukupolvenvaihdokset ja muut omistusjärjestelyt.

Yritysmyyntiä tai ostoa miettiessä voit ottaa yhteyttä neuvontapalveluun ja keskustella kaikesta aiheeseen liittyvästä, myös verotus- ja rahoituskuvioista.

+ 358 3 251 6513, maanantai – perjantai 9.00 – 16.00
Lue lisää!

Tukipalvelut toimivalle yritykselle

Teemme aktiivista yhteistyötä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa, joka tarjoaa ainutlaatuiset mahdollisuudet verkostoitumiseen tai vaikkapa vain hauskaan yhdessäoloon. Liittymällä Hämeenkyrön yrittäjiin liityt samalla myös Pirkanmaan Yrittäjiin sekä Suomen Yrittäjiin.

Hämeenkyrön Yrittäjät ry:n puheenjohtajana toimii Ilkka Häkli, jonka tavoitat numerosta 0400 732 857 tai sähköpostilla ilkka.hakli@edustushakli.fi.

Yrittäjän tukipalvelu

Yrittäjän tukipalvelu antaa yrittäjälle henkilökohtaista ja luottamuksellista neuvontaa yrityksen taloudellisiin vaikeuksiin ja yrittäjän henkiseen jaksamiseen liittyvissä asioissa. Palvelu on tarkoitettu Yrittäjät ry:n jäsenille, ja sen tarjoavat yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan Yrityskummit.

Tukipalvelu päivystää arkipäivisin kello 9 – 16 numerossa 03 251 6513.

Mukaan haluavalle yrittäjälle annetaan oma tukihenkilö. Yrityskummien rivessä koulutuksen tätä tehtävää varten on toistaiseksi saanut 15 kummia.

MUKANA OLEVAT TAHOT:
– Verohallinto
– Kansaneläkelaitos
– TE-toimisto
– ELY-keskus
– Mielenterveysseura
– Evankelis-luterilainen seurakunta
– Finnvera
– Nordea Oyj, pankki- ja vakuutustoiminta
– Tampereen Seudun Osuuspankki, pankki- ja vakuutustoiminta
– Tampereen kaupungin velkaneuvonta
– Syöpäyhdistys – vertaistuki

Yrittäjät ry.
Tukipalvelu

Rahoitus- ja yritystuet Joutsenten reitiltä

Joutsenten reitti ry on yksi maamme 55 alueellisesta kehittämisyhdistyksestä.  Yhdistyksen tavoitteena on ruohonjuuritason  kehittämishankkeita aktivoimalla ja rahoittamalla parantaa maaseudun elämän laatua.

Joutsenten reitti ry toimii neljän kunnan alueella:

  • Huittinen
  • Hämeenkyrö
  • Punkalaidun
  • Sastamala

Joutsenten reitti ry toimii siltana viranomaistahojen ja hanketoteuttajien välillä avustamalla hakijoita muokkaamaan ideansa hankkeeksi.

Lue lisää!

Muut rahoitus- ja yritystuet

Ely – keskukset myöntävät pk-yrityksille kehittämisavustusta yritysten kehittämisprojekteihin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan, mutta erityisesti yritysten kansaivälistymiseen.

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Finnvera tarjoaa yrityksille edullisia lainoja, takauksia ja vientitakuita. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa.

Vigo – kiihdyttämöt ovat kokeneiden yrittäjyyden ammattilaisten johtamia itsenäisiä yrityksiä, joiden tehtävänä on nopeuttaa valitsemiensa kohdeyritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Kiihdyttämöt sijoittavat kohdeyrityksiin sekä henkistä että aineellista pääomaa ja toimivat niin strategisissa kuin operatiivisissa tehtävissä.

Finnish Business Angels Network (FiBAN) on suomalainen, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää yksityishenkilöiden sijoitusten tekemistä listaamattomiin potentiaalisiin kasvuyrityksiin.

FiBAN on yksi maailman suurimmista ja aktiivisimmista sijoittajaenkeliverkostoista, johon kuuluu yli 640 hyväksyttyä sijoittajajäsentä ympäri Suomen. Vuonna 2016 FiBANin jäsenet sijoittivat yli 300 suomalaiseen kasvuyritykseen 53 miljoonan euron edestä.

Business Finland auttaa yrityksiä kansainvälistymään tukemalla ja rahoittamalla uusia innovaatioita. Business Finland on syntynyt Tekesin ja Finpron yhdistymisen seurauksena.

Ely-keskus
Finnvera
Vigo
FiBAN
Business Finland

Julkiset hankinnat Hämeenkyrössä

Hämeenkyrön kunta ilmoittaa käynnissä olevista hankinnoista pienhankinta – palvelun kautta ja tarjoajat pystyvät jättämään tarjouksensa sähköisesti suoraan palvelun kautta.

Voimassa olevia tarjouspyyntöjä voi katsoa ilman tunnuksia Tarjouspyynnöt-osiossa. Ilman tunnuksia nähtävänä on tarjouspyynnön nimi, tarjouspyynnön kuvaus ja tarjouksen määräaika.

Kun rekisteröidyt palveluun, pystyt lataamaan tarjouspyynnön omalle tietokoneelle ja siihen liittyvät dokumentit, esittämään tarjouspyyntöä koskevia kysymyksiä, lukemaan kysymyksien vastauksia ja jättämään tarjouksen sähköisesti. Rekisteröityminen on maksutonta ja saat käyttäjätunnuksen välittömästi rekisteröitymisen yhteydessä.

Lue lisää!

Hankinta-asiamies – palvelu

Yrittäjien Hankinta-asiamiespalvelu palvelee ja auttaa yrityksia julkisissa hankinnoissa. Palvelu on maksuton kaikille yrityskäyttäjille. Peruskäyttäjänä voit nähdä luettelon muutamasta vireillä olevasta oman alueesi hankinnasta. Yksityiskohtaiset tiedot alueesi vireillä olevista hankinnoista saat rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi.

Lue lisää!